Deel dit artikel
-

Ziggo rolt giganetinternet uit in elf steden

Ziggo start vandaag met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in elf steden tegelijk: Groningen, Apeldoorn, Almere, Zaanstad, Lelystad, Haarlem, Leeuwarden, Alkmaar, Purmerend, Weesp en Heerenveen.

In één keer worden er ruim 650.000 huishoudens en bedrijfspanden aangesloten op Ziggo’s bestaande vaste gigabitnetwerk.

Inclusief de regio’s Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam biedt Ziggo aan meer dan 2 miljoen aansluitingen 1 gigabit internet.

Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk in deze 11 steden technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 936.000 nieuwe connectoren en vervingen ruim 87.000 aansluitkabels in ruim 50.000 straatkasten. Bij elkaar meer dan 93 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales.

Ziggo combineert in zijn ‘hybride’ vaste netwerk glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van bijvoorbeeld de studio naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97 procent via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe waarmee ook onbeperkt hoge internetsnelheden te behalen zijn met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps.

Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond