Deel dit artikel
-

3,5 miljoen euro aan boetes in 2019 voor illegaal gokaanbod

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft in 2019 voor 3,5 miljoen euro aan boetes opgelegd. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2018: toen legde de Ksa voor ruim 1,7 miljoen euro aan boetes op.

Tien bestuurlijke boetes werden opgelegd in verband met het aanbieden van online kansspelen aan Nederlandse consumenten. De beboete partijen waren Exinvest/1XCorp (februari), Casumo Services (april), Onisac (april), Simbat (juni), Spinity (juni), Trannel International (augustus), ElectraWorks (augustus), TSG Interactive Gaming Europe (september), Royal Panda (oktober) en LeoVegas (oktober).

Medio 2017 heeft de Ksa, in afwachting van de legalisering van online gokken de criteria voor handhavende maatregelen aangescherpt. Partijen die bijvoorbeeld gebruikmaken van de Nederlandse taal, Nederlandse symbolen en Nederlandse betaalmiddelen, krijgen met de Ksa te maken.

De waarhond kan nog niet zeggen of de in 2019 opgelegde boetes allemaal worden betaald, want er lopen nog termijnen.

Waarschijnlijk met ingang van 1 januari 2021 kunnen online kansspelvergunningen worden aangevraagd. Als een boete niet is betaald, beschouwt de Ksa een partij als niet-betrouwbaar. En niet-betrouwbaar betekent per definitie geen vergunning.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond