Deel dit artikel
-

OPPO introduceert zijn eerste AR-bril

Tijdens INNO DAY 2021 onthulde OPPO gisteren officieel zijn AR-bril Air Glass. Deze is uitgerust met OPPO’s zelfontwikkelde Spark Micro Projector, geavanceerd MicroLED en een op maat gemaakt optische golfgeleider-display met diffractie.

De bril ondersteunt vier verschillende gebruikersinteracties via aanraking, stem, hoofd- en handbewegingen.

Het ontwerp van het hoofdgedeelte is geïnspireerd op veren: licht, slank en gebogen, met een aanraakbalk die oogt als de schacht van een pluim. Het ontwerp van de lens daarentegen is geïnspireerd op de vleugels van zangcicaden en breekt daarmee met de conventionele beperkingen van ronde of rechthoekige lenzen van een bril. De lens is bevestigd aan een even wendbaar en slank frame waarin alle componenten zijn ondergebracht, inclusief het Qualcomm Snapdragon Wear 4100-platform.

Het frame-ontwerp van de OPPO Air Glass is verfijnd door de zogenoemde CNC-techniek.

De kern van het displaysysteem van de OPPO Air Glass is OPPO’s zelfontwikkelde Spark Micro Projector. Dit is een van de meest compacte projectiesystemen van slechts 0.5 cc, ongeveer de grootte van een koffieboon. De projector is voorzien van een metalen CNC- behuizing met een glazen lensmodule voor een betere warmteafvoer en stabiliteit. Deze wordt aangedreven door geavanceerd MicroLED, wat een helderheid van maximaal 3 miljoen nits mogelijk maakt.

OPPO Air Glass lanceert in het eerste kwartaal van 2022 op de Chinese markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond