Deel dit artikel
-

3D-printermaker Ultimaker betreedt Amerikaanse markt

3D-printermaker Ultimaker uit Geldermalsen waagt de sprong naar de Amerikaanse markt. Tot nu toe werd vooral binnen Europa geleverd.

Voor de distributie in de VS heeft Ultimaker een overeenkomst gesloten met Fbrc8. Die mag de Ultimaker 2 ook bouwen. Ook zal Fbrc8 voor de technische ondersteuning zorgen.

De Ultimaker 2 werd overigens vorig jaar al in de VS gelanceerd op de World Maker Fare in New York, samen met YouMagine, een online platform gericht op delen van 3D-modellen voor 3D-printen. Maar nog altijd leverde Ultimaker op afstand.

Met de Ultimaker 2 richt de Nederlandse startup zich op gebruikers die snel thuis en op het werk willen printen in 3D. De Ultimaker 2 is zo ontworpen dat het naast kunststofsoort PLA, ook kan printen met de kunsstofsoort ABS. Hiervan wordt ook LEGO gemaakt, Nylon en materialen die vergelijkbaar zijn met hout en steen (zoals LayWood en LayBrick).

Het bedrijf is nog maar enkele jaren actief. In 2011 hebben drie Nederlandse productontwikkelaars Martijn Elserman, Erik de Bruijn en Siert Wijnia de Ultimaker Original 3D-printer ontwikkeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond