Deel dit artikel
-

44 procent groei voor e-commerce Walmart

In zijn eerste volledige jaar als eigenaar van webwinkel Jet.com heeft de grote Amerikaanse retailer Walmart zijn e-commerce omzet met 44 procent weten te verhogen naar 11,5 miljard dollar. Wel viel de omzet in het vierde kwartaal tegen vanwege logistieke problemen.

Weliswaar realiseerde Walmart in het vierde kwartaal 23 procent online groei, dat was wel lager dan een jaar eerder, zij het dat de groei toen vooral te danken was aan de acquisitie van Jet.com. Afgelopen jaar droegen onder meer overnames als die van ModCloth en Bonobos bij aan de e-commerce groei.

Walmart voert een tweesporenbeleid op het gebied van e-commerce. Via Jet.com worden vooral stedelijke millennials met een goedgevulde beurs benaderd, via Walmart.com een bredere groep klanten. Jet.com is echter minder snel gegroeid dan verwacht, vandaar de investeringen vooral gericht zijn op Walmart.com. Als zodanig is Walmart de machtigste concurrent van Amazon op de Amerikaanse markt.

Niet alles ging goed: de e-commerce activiteiten in Brazilië werden beëindigd. De totale jaaromzet, inclusief fysieke retail, bedroeg 500 miljard dollar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond