Deel dit artikel
-

45 miljoen euro voor internationale groei Brillen.de

Venture capitalist Technology Crossover Ventures (TCV) investeert 45 miljoen euro in de eerste externe financieringsronde die Brillen.de ooit heeft doorlopen. Het geld wordt gebruikt om het bedrijf verder te laten groeien op andere Europese markten.

Brillen.de is, zoals de naam doet vermoeden, al actief in Duitsland en Oostenrijk, maar ook Spanje en Engeland. Met de grote zak geld van één individuele investeerder, wat zeker in eerste rondes niet vaak gebeurt in deze omvang, wil het familiebedrijf achter de webwinkels zijn vleugels internationaal uitslaan.

Welke markten ze op het oog hebben is nog niet bekendgemaakt, maar het ligt voor de hand dat ze spoedig uitbreiden naar Nederland, Scandinavië en mogelijk ook Frankrijk en Italië. Dat zijn immers de grootste of meest volwassen e-commercemarkten op dit moment. Bovendien zijn dat markten waar ook de grote concurrent Mister Spex actief is.

Investeerder Technology Crossover Ventures investeerde eerder om de groei van bedrijven als Facebook, Spotify, LinkedIn en Zillow te versnellen.

Moederbedrijf SuperVista AG is vier jaar oud en zou een online jaaromzet realiseren van tientallen miljoenen euro’s. Hoeveel dat exact is, houdt de familie voor zich. De onderneming wordt door opticiens niet als directe concurrent gezien, omdat ze juist samenwerkt met onafhankelijk partijen voor oogmetingen, onderhoud en service. Dat is geen ongebruikelijk model in de brillenbranche.

Foto: Garry Knight (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond