Deel dit artikel
-

50.000 euro boete voor Uber Nederland

Taxidienst Uber moet een dwangsom van 50.000 euro betalen voor vijf overtredingen. De Inspectie Leefomgeving en Transport betrapte in vier snorders in Amsterdam en een in Rotterdam.

De rechter verbood Uber eerder al om zijn dienst Uberpop nog te draaien op straffe van een dwangsom van tienduizend euro. Die wordt nu opgelegd aan het goed gefinancierde Amerikaanse bedrijf. Bovendien krijgen de chauffeurs zelf een boete.

Anders dan bij ‘de gewone Uber’ is Uberpop een vervoersoptie waarbij niet professionele chauffeurs de ritten afhandelen maar particulieren die een centje willen bijverdienen. Dat doen ze met hun eigen auto tegen een lager tarief dan de reguliere Uber-vervoerders.

In de landen waar Uber op juridisch verzet stuit tegen zijn vervoersdienst gaat het de confrontatie aan met de gevestigde partijen en zoekt de randen van de wet op. Het bedrijf heeft op nationaal en internationaal niveau veel juristen en lobbyisten in dienst. Zij zijn nu bezig de visie op toekomstige regelgeving te beïnvloeden.

Foto: Aaron Parecki (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond