Deel dit artikel
-

5G Field Lab Amsterdam Zuidoost van start gegaan

De gemeente Amsterdam, de Johan Cruijff ArenA en KPN hebben de eerste 5G-toepassingen getest in het stadion en op de Arena boulevard. Het 5G Field Lab Amsterdam Zuidoost is daarmee officieel van start gegaan.

De betrokken partners hebben met name 2020 op het oog, wanneer Amsterdam één van de speelsteden is en bezoekers in en rondom de Johan Cruijff ArenA een ‘verhoogde fan-ervaring’ zullen ondervinden,

In het stadion en de omliggende Arena boulevard is de afgelopen tijd door KPN in samenwerking met Nokia een experimenteel 5G-netwerk aangelegd. Hiermee wordt de netwerkcapaciteit in het gebied aanzienlijk vergroot en de reactietijd van het mobiele netwerk verlaagd.

Begin 2019 volgen de eerste testen waarbij. Onder meer door de bezoekers van het stadiongebied toegang te geven tot een exclusieve digitale evenementenervaring. Ook wordt in Amsterdam Zuidoost de eerste 5G straat van Nederland ingericht, waarbij 5G toepassingen voor consumenten getest zullen gaan worden.

De test in Amsterdam Zuidoost is onderdeel van vier verschillende field labs voor 5G-toepassingen in de landbouw, stedelijke gebieden, havengebied en de automotive-sector.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond