Deel dit artikel
-

5G frequenties eind 2019 geveild

De frequenties voor het 5G netwerk worden najaar 2019 geveild voor een periode van twintig jaar. Dat heeft minister Kamp vandaag bekend gemaakt.

Eerder maakte Kamp al bekend bij de toekomstige veiling van frequenties een dekkingsverplichting op te gaan leggen. De verplichting geldt specifiek voor gebieden in Nederland waar de mobiele verbinding nog niet goed genoeg is.

Economische Zaken zal ook extra frequentieruimte vergunningvrij beschikbaar stellen of laten delen voor bedrijfsspecifieke toepassingen. Te denken valt aan geautomatiseerde containeroverslag in een zeehaven en de afhandeling van bagage op een vliegveld.

De veiling wordt ingericht op basis van de later dit jaar te publiceren Nota Mobiele Communicatie. Eerder dit jaar werd een concept versie daarvan openbaar geconsulteerd.

Nederland behoort als enige Europese land zowel qua dekking als qua snelheid van mobiel internet (4G) tot de Top 10 van de wereld. Uit onderzoek dit jaar in opdracht van de Europese Commissie blijkt dat Nederland een totale 4G-dekking van ruim 99 procent kent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond