Deel dit artikel
-

Eneco brengt Teslas Powerwall naar Benelux

Eneco wordt in de Benelux de eerste officiële leverancier van Teslas Powerwall, een batterij waarmee huishoudens hun zelf opgewekte zonnestroom op kunnen slaan.

Met de Powerwall kunnen consumenten met zonnepanelen overtollige zonne-energie tijdelijk opslaan zodat deze op andere momenten op de dag gebruikt kan worden. Daarnaast kan de Powerwall ook stroom vanaf het elektriciteitsnet opslaan.

Eneco ziet ook mogelijkheden in combinatie met de slimme thermostaat Toon. De Powerwall wordt overdag opgeladen, als de zon energie levert maar het energieverbruik doorgaans laag is. De meeste mensen zijn juist van de avond tot de ochtend thuis. Op die momenten kan de opgeslagen energie gebruikt worden om televisie te kijken of de was te doen. Toon kan straks de Powerwall verbinden met zonnepanelen en elektrische apparaten en daarbij aangeven of er bijvoorbeeld voldoende zonnestroom beschikbaar is om de vaatwasser gratis te laten draaien.

Eneco gaat de Powerwall vanaf januari 2016 in een tweetal huishoudens testen en verwacht de batterij in het eerste kwartaal van 2016 aan alle consumenten in de Benelux aan te kunnen bieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond