Deel dit artikel
-

72 miljoen nieuw kapitaal voor meubelwinkel West Wing

De winkelclub West Wing heeft een nieuwe kapitaalinjectie van 72 miljoen euro opgehaald om zijn Europese groei te financieren.

Hedgefonds Odey Asset Management, Fidelity Worldwide Investment en Tengelmann brengen daarmee het totaal een externe financiering op honderdvijftig miljoen euro (PDF). Daarmee laten de investeerders zien veel te verwachten van de online markt voor handel in meubels en andere woninginrichting.

West Wing komt van oorsprong uit Duitsland, is twee jaar oud en is inmiddels actief op tien markten. Dat zijn acht Europese landen, waaronder Nederland, aangevuld met Rusland en Brazilië.

Het bedrijf claimt dat het 2,8 miljoen producten heeft verkocht. Een derde van de verkopen vond plaats via een mobiele drager, overwegend tablets. De schatting is dat de meubelmarkt met vierhonderd miljard euro ongeveer even groot is als de fashionmarkt.

West Wing is geen pure winkel maar een winkelclub. Het is een besloten site met leden die regelmatig aanbiedingen krijgen voorgelegd. In 2013 haalde het een omzet van honderdtien miljoen euro.

Foto: Wicker Furniture (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond