Deel dit artikel
-

Omzet woonwinkel West Wing: 110 miljoen euro

In 2011 behaalde West Wing een omzet van vijf ton, 2013 gaat de boeken in als het jaar waarin de webshop over de 100 miljoen euro ging.

Met deze cijfers overtreft West Wing in Europa zijn grootste concurrent, het bedrijf Home24, met een paar miljoen meer aan verkopen. In beide gevallen gaat het om nettocijfers.

West Wing gebruikt veel woorden om weinig te vertellen in zijn persbericht (PDF). De kern daarvan is dat de omzet 110 miljoen euro bedraagt, gerealiseerd in acht EU-landen (waaronder Nederland) en Brazilië. Driekwart van de omzet is afkomstig van terugkerende klanten. Zij plaatsten 1,2 miljoen orders voor 2,8 miljoen items.

De van oorsprong Duitse onderneming bedient met het concept van een winkelclub de Europese markt. De twaalf miljoen leden krijgen tientallen procenten korting op een select, tijdelijk aanbod. Daar kunnen ze op ingaan of niet. Vente Privée werkt hetzelfde, maar dan voor kleding.

West Wing werkt met vijftig miljoen euro durfkapitaal van traditionele investeerders als Kinnevik, Holtzbrinkc, Summit Partners, Rocket Internet (dat ook achter Home24 zit) en Tengelmann.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond