Deel dit artikel
-

’80 procent van de Parijse Airbnb-accommodaties is illegaal’

Parijs legt hoge boetes op aan Airbnb-hosts die illegaal vakantieverblijven aanbieden op de site. Airbnb zelf wordt met behulp van een nieuwe wet verantwoordelijk gehouden voor ongeregistreerde listings.

Volgens de Franse regels mag een huis niet meer dan 120 nachten per jaar onderverhuurd worden. Hiervoor is bovendien schriftelijke toestemming nodig van de huisbaas. In oktober 2016 werd besloten dat Airbnb-hosts een registratienummer moeten aanvragen voor elk vakantieverblijf dat ze op de site zetten. De deadline hiervoor was 1 december 2017. In januari 2018 had 80 procent van de listings hier niet aan voldaan.

Volgens het stadsbestuur van Parijs werden er dit jaar alleen al 1,38 miljard euro aan boetes uitgedeeld, meer dan in heel 2017. Het bezwaar is dat de Airbnb-hosts huizen onttrekken aan de woningmarkt, de huren opdrijven en overtoerisme in woonwijken veroorzaken.

Om niet alleen de huisbazen maar ook Airbnb zelf verantwoordelijk te houden is een wetsvoorstel ingediend. Dat ligt bij de Franse senaat ter beoordeling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond