Deel dit artikel
-

NPO vernieuwt on demand dienst

De NPO gaat zijn on demand platform voorjaar 2017 vernieuwen, zo werd vanmiddag bekend gemaakt op een perspresentatie in Hilversum. De nieuwe naam wordt NPO Gestart.

De modernisering past in de nieuwe koers van de NPO, waarin het on demand kijken een centrale plaats krijgt. ‘We maken programma’s waarover wordt gepraat . Die wat losmaken. Deze programma’s willen we daarom aanbieden op een manier die past bij modern mediagebruik: flexibel, doorzoekbaar, gefragmenteerd als je wilt en deelbaar’.

Bezoekers kunnen straks een profiel aanmaken en hun voorkeuren aangeven. Hiermee krijgt men aanbevelingen om programma’s te bekijken die bij zijn voorkeuren passen. Daarnaast gaat de NPO zogenoemde curatoren inzetten die collecties samenstellen uit het totale aanbod van de publieke omroep.

De nieuw te lanceren NPO speler moet wat meer op Netflix gaan lijken. Ook zullen vaker al uitzendingen beschikbaar komen voordat ze op de reguliere buis te zien zijn.

NPO Gestart wordt de opvolger van NPO Gemist, maar zal wel herkenbaar blijven, zegt directeur televisie Frans Klein.

De gezamenlijke publieke omroep presenteert vanmiddag in Studio 21 de winterprogrammering.

Deel dit bericht

4 Reacties

Z.Eur

Alsof we allemaal op de NPO rommel online zitten te wachten.
Voor 700 miljoen per jaar hadden we heel Nederland van een gratis kabel abbonement en een Netflix account kunnen regelen.

Jamie

Zeur doet zijn naam weer eens eer aan. Over enkele weken is er ongetwijfeld ook weer van alles mis met Netflix.

Hans

Ik ben wel benieuwd hoe dit initiatief gaat werken in combinatie met NLziet. Deze laatste werkt op dit moment al met een breed aanbod van NPO (en commerciele) zenders, inclusief vooruitkijken.

Olke43

Laten we hopen dat dit een stap in de juiste richting wordt. Tot nu toe heeft de NPO zijn digitale aanbod links laten liggen. Investeringen zijn er nauwelijks in gedaan, en onlangs is NPO.nl zelfs verder uitgekleed; hiervoor kreeg je je gemiste afleveringen automatisch voorgeschoteld, en die optie is verwijderd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond