Deel dit artikel
-

Aandeel Zalando onder druk na winstdaling

Het aandeel Zalando noteert bijna vier procent lager kort na opening van de handel aan de beurs in Frankfurt. Het bedrijf meldt een forse winstdaling over het derde kwartaal.

Vanochtend publiceerde de modewinkel de financiële cijfers over de drie maanden tot eind september. Qua verkopen verliep die periode prima. De omzet steeg met 29 procent tot 1,1 miljard euro. De winst in die periode verdampte van 19,5 miljoen naar 400.000 euro (ebitda).

De vijf miljoen euro nettowinst van vorig jaar in dezelfde periode sloeg om in een verlies van elf miljoen. Beleggers zijn daar niet zo blij mee en straffen het aandeel met een koersverlaging.

De belangrijkste reden voor de dalende winst ligt in de diepte-investeringen die worden gedaan in de infrastructuur van de onderneming. Co-CEO Rubin Ritter wil de omzet per 2020 hebben verdubbeld en investeert daarom veel in de bouw van nieuwe distributiecentra. Einde derde kwartaal stond de teller van kapitaalbestedingen op 176 miljoen. Dat loopt in dit kwartaal verder op tot 250 miljoen.

Zalando won in het derde kwartaal een miljoen nieuwe klanten. Dat brengt het totaal op 22 miljoen. Een gemiddelde actieve klant bestelde in dat kwartaal 3,8 keer iets bij de winkel, iets meer dan vorig jaar. Het gemiddelde aankoopbedrag lag juist iets lager.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond