Deel dit artikel
-

Aandeelhouders Uber willen aandelen verkopen

Grote aandeelhouders van Uber, waaronder Benchmark en Menlo Ventures, zijn bereid om hun aandelen te verkopen aan SoftBank, zelfs tegen een lagere prijs dan aanvankelijk de bedoeling was.

SoftBank biedt 32,96 dollar per aandeel, fors lager dan de 48,77 dollar waarop het bedrijf vorig jaar werd gewaardeerd tijdens een financieringsronde.

Uber en SoftBank zijn het onlangs na weken onderhandelen eindelijk eens geworden over een investering die makkelijk tot 10 miljard dollar kan oplopen.

Het Japanse bedrijf leidt samen met Dragoneer een investeringsronde van 1 tot 1,25 miljard dollar. Daarnaast wordt 17 procent van de aandelen van investeerders en werknemers overgenomen.

Voor de ronde van 1 miljard dollar worden participanten gezocht. TechCrunch meldt als namen Sequoia, TPG en het Chinese Tencent.

SoftBank investeert wel in een sterk verliesgevende organisatie. Uit documenten in handen van Reuters blijkt dat verlies in het afgelopen kwartaal is toegenomen naar 1,46 miljard dollar. De omzet kwam uit op 2 miljard dollar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond