Deel dit artikel
-

SoftBank eindelijk rond met Uber

Uber en SoftBank zijn het het zondag na weken onderhandelen eindelijk eens geworden over een investering die makkelijk tot 10 miljard dollar kan oplopen.

Het Japanse bedrijf leidt samen met Dragoneer een investeringsronde van 1 tot 1,25 miljard dollar. Daarnaast wordt 17 procent van de aandelen van investeerders en werknemers overgenomen. De overeenkomst waardeert Uber op 70 miljard dollar. Het is een van de grootste investeringen uit de Amerikaanse bedrijfsgeschiedenis.

Onenigheid tussen investeerder Benchmark en oud-CEO Travis Kalanick hadden voor vertraging gezorgd, al zal het nog weken duren voordat de overeenkomst definitief is.

Benchmark laat ook zijn rechtszaak tegen Kalanick vallen als de deal rond is. Die had drie bestuurszetels toegewezen, onder meer aan zichzelf, om toch enige macht binnen Uber te behouden.

Kalanick moest in juni tegen zijn zin ontslag nemen na een reeks van schandalen op de werkvloer. De bestuursraad van Uber vond dat hij te weinig had ondernomen tegen de verpeste werksfeer. Sindsdien wordt Uber geleid door oud-Expedia CEO Dara Khosrowshahi.

De kapitaalhonger van Uber is enorm omdat het bedrijf in veel landen actief is. Een beursgang is voorzien voor 2019.

Dit bericht is 6 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond