Deel dit artikel
-

Aantal online personeelsadvertenties gehalveerd

Volgens onderzoek van Nielsen is het aantal online personeelsadvertenties in de eerste negen maanden van dit jaar met 48 procent gedaald tot 457.000.

Kranten, tijdschriften en gespecialiseerde websites gaan door een diep dal wat het aantal geplaatste personeelsadvertenties betreft.

Sinds het eerste kwartaal van 2008 is er sprake van een daling, toen 1,7 procent. In het laatste kwartaal van 2008 was al sprake van een daling van 21,7 procent.

In het derde kwartaal van 2009 daalde het aantal geplaatste vacatures, vergeleken met het jaar ervoor, met 49 procent. Dat is iets minder dan de 53,5 procentsdaling van het tweede kwartaal, maar of het recentste cijfer al duidt op herstel is niet vast te stellen.

Onderzoeker Nielsen: “De daling van het aantal personeelsadvertenties lijkt zich te stabiliseren”.

Internetsites als Nationale Vacaturebank en Monsterboard worden zwaar getroffen door deze daling. Zijn waren in de periode januari – september 2009 verantwoordelijk voor de publicatie van 89,6 procent van de in totaal 511.000 vacatures. Dagbladen zijn verantwoordelijk voor 6,1 procent van het aanbod, vak- en managementbladen voor 3,5 procent.

Monster.com publiceert aanstaande donderdag zijn kwartaalcijfers.

Het banenaanbod op sites als LinkedIn en andere profielensites is in het onderzoek niet meegenomen.

Foto: 4yas (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Luc van Poelje NewMarCom

[geschrapt]

Bluestrike

off topic: Wat is het spijtig dat er altijd mensen zijn die een reactie uitsluitend gebruiken om zichzelf of hun bedrijfje te spammen. @emerce kan daar niet eens wat strenger op worden toegezien? @Luc van Poelje door jouw gespam in een reactie toon je aan ongeschikt te zijn voor de door jouw geambieerde opdrachten. Als werkgever of opdrachtgever zou ik nooit iemand willen inhuren die blijkbaar de etiquette van het internet niet kent.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond