Deel dit artikel
-

ABBA maakt virtuele comeback

ABBA kondigde zojuist via YouTube de langverwachte wereldtournee aan waarbij de vierkoppige band als hologrammen hun grootste hits voor het voetlicht brengen.

Een hologram is een driedimensionale afbeelding die beweegt en los lijkt te staan.

De ABBA-hologrammen zijn jongere versies van de bandleden. De vier leden hebben opgetreden voor 160 camera’s, waarna computers ze jonger hebben gemaakt.

‘Vijf jaar geleden suggereerde iemand dat we als hologrammen konden optreden. We wilden het doen voordat we dood zijn,’ zegt Benny Andersson. ‘Wel moesten we na vijf jaar onze baarden afscheren.’

De tournee ABBA Voyage werd in 2016 al aangekondigd, maar liep flinke vertraging op, mede door corona. De grote man achter het project is naar verluidt Simon Fuller, de bekende Britse muziek- en televisieproducer die de Spice Girls groot maakte.

Ook is een nieuw album aangekondigd dat 5 november verschijnt. De nieuwe single I Still Have Faith For You staat al op Spotify.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

7 september begint de voorverkoop van een optreden in een speciaal gebouwde arena in Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. De concerten gaan anderhalf uur duren, en bevatten ook nieuw materiaal.

De Zweedse band, die 400 miljoen singles en albums heeft verkocht na de doorbraak met Waterloo op de Eurovisie Songfestival, heeft sinds 1982 geen platen meer gemaakt. Wel kwam er een musical waaraan het schrijversduo Björn Ulvaeus en Benny Andersson deelnamen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond