Deel dit artikel
-

ABN Amro verstrekt onbekend krediet aan Newconomy

ABN Amro verstrekt een krediet van nog onbekende omvang aan de noodlijdende internetinvesteerder Newconomy. Dat meldt het Financieel Dagblad. Ook zou er een overeenkomst bereikt zijn met Jakob Pieterman, de oud-eigenaar van provider Wish. Het aandeel Newconomy schoot in de eerste handelsuren met ruim dertig procent omhoog.

Newconomy en ABN Amro doen geen mededelingen over de hoogte en de vorm van het krediet. Klein zal het niet zijn, aangezien Pieterman nog steeds achttien miljoen euro tegoed heeft van Newconomy. Ook provider Wish heeft nog altijd veel geld nodig. De situatie Pieterman zou nu opgelost zijn. Newconomy wendt met de betalingsregeling met Pieterman en de kredietfaciliteit een dreigend faillissement af. De handtekeningen moeten overigens nog wel onder de contracten worden gezet.

De regeling kan als een succes van De Hond gezien worden. Tijdens zijn schorsing zijn pogingen ondernomen om Newconomy uit het slop te halen en een regeling met Pieterman te treffen. Hierin is men toen niet geslaagd. Vlak voor zijn schorsing zouden De Hond en Pieterman al dichtbij een oplossing geweest zijn. De schorsing, die vlak na de besprekingen kwam, gooide echter roet in het eten.

Op 20 april worden de uitgestelde jaarcijfers gepresenteerd en op 9 mei vindt de aandeelhoudersvergadering plaats.

Deel dit bericht

2 Reacties

bram

Dat is nu leuk. ABN verstrekt een 'onbekend' krediet aan Newconomy en het aandeel vliegt omhoog. Wat merkwaardig is omdat niemand weet hoe hoog dat krediet is en wat de voorwaarden zijn. Wie heeft daar nu baat bij? Juist! ABN! Je maakt een kredietje over en het aandeel vliegt omhoog. Kassa! Bram

Danny Peters

Kijk, dat heet nu marketing… 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond