Deel dit artikel
-

Accenture sluit Cloud-deal met Google

Accenture wordt grootgebruiker van Google Cloud Platform en richt zich met zijn dienstverlening daarmee op bedrijven uit Fortune 2000. Enterpriseklanten kunnen strategisch advies en bouwwerk gaan inhuren bij het bedrijf. Automatisch schakelen ze daar AI en Googles data management bij in.

De bedrijven maakten de samenwerking gisteren in de VS bekend, waar deze dagen het jaarcongres Google Cloud Next plaatsvindt. Behalve aankondiging van nieuwe klantrelaties strooit Google er ook met vele tientallen productaankondigingen.

Het doel van Accentures stap in deze cloud is zijn expertise uit te breiden op drie vlakken: multichannel klantinteracties, datamanagement verbeteren en diensten ontwikkelen voor hyperpersonalisatie in marketing, sales en algemene dienstverlening. Beoogde klanten worden niet bij name genoemd, wel sectoren: financiële dienstverlening, nutsvoorzieningen, travel, media en retail.

Nieuw is het adviesbedrijf niet met deze cloud. Afgelopen jaren hielp het naar eigen zeggen bij ruim 21.000 migratietrajecten naar de cloud. Dat is voor leveranciers als Amazon, Google, Microsoft en Rackspace echter stap in. Vanaf dat moment willen ze hun diensten up- en crosssellen naar de overstappers. Hen wordt voorgespiegeld hoe de clouddiensten meer en nieuwe informatie kunnen opleveren en goedkopere, andere of snellere werkprocessen. Lock-in op cloudniveau is een risico, al schermt Google in deze context wel met datavrijheid en de mogelijkheid tot data- en technologie-export.

Eerder deze week presenteerde Google multi- en hybrid cloudtool Anthos om lock-ins te voorkomen:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond