Deel dit artikel
-

Achtung genomineerd voor Webby

Het Nederlandse bureau Achtung is in drie categorieen genomineerd voor een Webby Award, de hoogste internetonderscheiding. De campagne Volkswagen Innovatie maakt kans op een award in zowel in de categorie Automotive, Best Use of Video als Best Banner Campaign.

De campagne Volkswagen Innovatie heeft als doel je bepaalde ‘slimme’ technieken, die normaal door je auto worden uitgevoerd zonder dat je er erg in hebt,  te laten ervaren. De campagne bestaat uit een website, nieuwsbrieven en banners. Medeverantwoordelijk voor het concept bij Achtung is Mervyn ten Dam: "Het zijn filmpjes die jou echt laten voelen wat bepaalde technieken inhouden zonder technisch te worden, ik denk dat dat aanslaat. We hebben hiermee al een Gouden Ei gewonnen, een interne competitie voor beste communicatie binnen het hele spectrum aan Volkswagen-uitingen en dat zijn er nogal wat."

De filmpjes zijn Nederlands maar blijken redelijk universeel, vertelt Ten Dam. "Ze worden nu ook naar andere landen uitgerold, zoals China. Ik denk dat we binnen de categorie Automotive een redelijke kans maken, hoewel Smart ook erg goed is en hetzelfde, menselijke gevoel uitstraalt. De andere genomineerden, zoals Porsche, zijn toch meer een soort autoporno: veel mooie, dure plaatjes. De categorie video is lastiger. De onderlinge verschillen zijn groter, dus dan hangt het echt af van waar de jury op let."

Twee jaar geleden won Achtung al een Webby, dus het heeft reeds kunnen ruiken aan deze triomf. "Het levert zeker aandacht op, toen belde bijvoorbeeld direct het Radio 1 journaal. Voor ons is de Webby echt het heilige der heiligen. Het niveauverschil met Nederlands prijzen is enorm en ook de jury, die bestaat uit een groot netwerk van creatieven, beschouw ik echt als objectief. In Nederland kent iedereen elkaar. Een Webby is geen salestool, maar het bepaalt voor ons het ambitieniveau dat we willen nastreven."

Alle genomineerden zijn hier te vinden. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Webby Event van 8 tot 10 juni.

 

 

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Ivo Wentholt

Mervyn en team, super! Gefeli…

Eric van Balen

Gefeliciteerd! Weer trots op je!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond