Deel dit artikel
-

ACM pakt misbruik informatienummers aan

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) treedt voortaan strenger op tegen misbruik van informatienummers die beginnen met 0900, 0906 of 0909 en de viercijferige nummers die beginnen met 18. Deze nummers worden soms misbruikt door voornamelijk doorschakeldiensten.

De ACM zal bij de aanvraag van een 0900 en 0909-nummers en van viercijferig nummers die beginnen met 18, voortaan strenger controleren of de voorgenomen dienstverlening voldoet aan alle regels. Dat kan betekenen dat aanvragers meer vragen moeten beantwoorden voordat de ACM hun aanvraag goedkeurt.

De ACM gaat ook actief optreden tegen partijen die zich niet aan de regels houden. De consequentie daarvan kan zijn dat sommige partijen hun dienstverlening binnenkort moeten aanpassen of staken, ook als zij al enige tijd actief zijn.

De consument die denkt rechtstreeks te bellen met het gratis nummer van zijn telecomaanbieder, belt soms via een doorschakeldienst van 90 cent per minuut, zonder dat hij zich daarvan bewust is. De doorschakeldienst verrijkt zich zo wel heel eenvoudig.

Dit bericht is 10 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond