Deel dit artikel
-

Call of Duty spekt cijfers Activision Blizzard

Gamereus Activision Blizzard sluit een goed kwartaal af, mede dankzij de hit Call of Duty: WWII, die alleen al in de eerste zes weken 1 miljard dollar omzet genereerde.

Ook de games Heartstone, Destiny 2 en de shooter Overwatch droegen bij aan de omzet die 2,6 miljard dollar bedroeg. Over een heel jaar gemeten houdt het bedrijf rekening met 7,4 miljard.

Dochter King, bekend van Candy Crush, zette netto 516 miljoen dollar om.

Toch eindige het bedrijf onder de streep met een verlies van 584 miljoen dollar als gevolg van het nieuwe belastingregime in de VS.

De volledige groep kon in het vierde kwartaal rekenen op 40 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, toch weer 1 miljoen minder dan een jaar eerder. Het aantal maandelijkse gebruikers bedroeg 385 miljoen.

Concurrent Glu Mobile (vooral bekend van Kim Kardashian: Hollywood) maakte donderdag ook zijn cijfers bekend. Het Amerikaanse bedrijf dat zich volledig op mobiele games richt, realiseerde in het vierde kwartaal ruim 80 miljoen dollar omzet tegen 46 miljoen een jaar geleden. Over het hele jaar ging het om 286 miljoen.

In de verslagperiode nam Glu afscheid van zijn studio in Moskou en ook werden diverse titels verkocht.

Glu Mobile gaat voor zijn komende game samenwerken met Disney.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond