Deel dit artikel
-

Zynga koopt Turkse concurrent

Gamebedrijf Zynga presenteerde vanavond de beste kwartaalcijfers sinds de beursgang in 2011. Op een omzet van 224 miljoen dollar werd een nettowinst geboekt van 18,1 miljoen dollar. Daarnaast werd opnieuw een concurrent gekocht.

Zynga haalt nagenoeg al zijn inkomsten tegenwoordig uit mobiele games: om precies te zijn 87 procent van de omzet. Zynga claimt inmiddels 19 miljoen mobiele gebruikers.

Zynga, bekend van games als FarmVille, Zynga Poker, Words With Friends, Hit it Rich! Slots en CSR Racing, maakte vandaag ook de overname bekend van het Turkse Peak Games. Het bedrijf – waar 100 miljoen dollar voor wordt betaald – maakt vooral kaartspellen.

Het is niet de grootste overname. Voor NaturalMotion, bekend van CSR Racing en Dawn of Titans, werd 527 miljoen dollar betaald.

Concurrent Activision Blizzard, eigenaar van King, maakte vorige week al zijn cijfers bekend. Meest opvallend was de scherpe daling van het aantal maandelijks actieve spelers. Dat zijn er nu nog maar 293 miljoen, terwijl dat een jaar geleden nog 394 miljoen was. De nettokwartaalomzet van Activision Blizzard kwam uit op omgerekend 1,39 miljard euro.

Dit bericht is 6 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond