Deel dit artikel
-

Adcore op overnamepad

Internet consultancy Adcore , voorheen Facing Facts, heeft het Nijmeegse E-Cube overgenomen. Adcore legde daarvoor afgerond een miljoen gulden op tafel, waarvan de helft in de vorm van aandelen. E-Cube heeft dertien personeelsleden en blijft als Adcore Nijmegen opereren. De voormalige eigenaren blijven aan het bedrijf verbonden.

Complementaire kennis is volgens Krijn Smits, marketing manager bij Adcore, de belangrijkste reden voor de overname. E-Cube is een specialist in e-businessoplossingen. Het bedrijf legt koppelingen tussen webapplicaties en backoffice-systemen. Als gecertificeerd partner van Intershop staat E-Cube dicht op de ontwikkeling van deze e-commerce software. Adcore en E-Cube werkten eerder al samen in het project Canonshop.nl dat volledig is gebouwd op het Intershop-platform.

Expansie is een tweede reden voor overname. Adcore heeft de mensen nodig om opdrachten te kunnen blijven aannemen. "Om aan de huidige eisen en wensen van de opkomende markt te kunnen voldoen is critical mass belangrijk", zegt Krijn Smits. Is Adcore in Nederland dan actief op overnamepad? "Ik sluit niks uit", zegt Smits. "Zeker niet."
Krijn Smits bevestigt de indruk dat veel van de overname-acitiviteit in de sector uit nood is geboren. "Ik vraag me af wat daarvan nog expansie of complementair is", zegt hij. Het is eten of gegeten worden. Misschien gold dat ook voor Facing Facts, dat zelfstandig te klein was voor de gewenste internationale expansie en daarom werd overgenomen door Adcore. "Maar als Adcore zijnde hoeven we daar niet zo bang voor te zijn", aldus Smits.

Smits: "Wij merken op dit moment niet veel van een markt die naar beneden gaat. De negatieve spiraal komt vooral van de startups en hypes die op het internet ingesprongen zijn zonder na te denken of de consument wil wat ze aanbieden. Bedrijven die niet tot de schreeuwers behoren worden juist steeds meer gewaardeerd." Opdrachtgevers van Adcore zijn onder andere ING, Rabobank, McDonalds en Unilever. Van E-Cube komen daar nu Bibit, KPN, Van Dale en anderen bij.

Het Zweedse moederbedrijf van Adcore presenteerde dinsdag de jaarcijfers. Adcore rapporteerde 63 procent stijging van de verkoop en een winst van 119,3 miljoen Zweedse kronen, een kleine 3 miljoen gulden. Afschrijvingen en andere kosten zijn daarin niet meegenomen. Adcore ontstond in juni 2000 uit een fusie van Information Highway en Connecta en deed daarna de nodige overnames, waaronder Facing Facts. De meeste overnames zijn gefinancierd met aandelen op het moment dat die aanzienlijk meer waard waren dan nu.

Een multimedia-presentatie van de cijfers van Adcore, met real video en power points, is te zien op Financial Hearings .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond