Deel dit artikel
-

Adobe presteert goed, somber over toekomst

Adobe heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordomzet behaald, toch werd de outlook neerwaarts aangepast, waardoor de koers nabeurs met 5 procent daalde.

Het economische klimaat in het kwartaal was ‘onzeker’, aldus Dan Durn, financieel topman van Adobe, tegen analisten. Adobe vreest de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, valutaverliezen van 175 miljoen dollar en een matte zomer.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 14 procent naar 4,39 miljard dollar, waar Adobe zelf vooraf rekende op 4,34 miljard dollar. De operationele winst ging naar 1,52 miljard (GAAP).

Het Digital Media-segment van Adobe, dat Creative Cloud- en Document Cloud-producten omvat, rapporteerde een omzet van 3,20 miljard.

De Digital Experience-activiteiten, waaronder Adobes Experience Cloud voor marketing en commercie, droegen 1,10 miljard bij, een stijging van 17 procent.

Voor heel 2022 rekent Adobe op een omzet van 17,65 miljard dollar, een winst per aandeel van 9,95 dollar en een aangepaste winst per aandeel van 13,50 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond