Deel dit artikel
-

Adobe verwacht recordjaar

De koers van het aandeel Adobe is dinsdag nabeurs met 4 procent gestegen na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het gaat om het tweede kwartaal dat 31 mei werd afgesloten.

De totale omzet kwam 25 procent hoger uit op 2,7 miljard dollar. De winst (volgens GAAP regels) steeg licht naar 632 miljoen dollar (pdf).

De omzet van het onderdeel Digital Media (Creative Cloud en Document Cloud) leverde Adobe 1,89 miljard dollar op, 22 procent meer dan een jaar geleden. Digital Experience (onder meer Magento en Marketo) realiseerde een omzet van 783 miljoen dollar. Publishing eindigde derde met ruim 70 miljoen dollar omzet.

De vooruitzichten voor het derde kwartaal waren onder de verwachting van analisten, maar Adobe houdt rekening met een ‘recordjaar’.

In de aanloop naar de cijfers gaf Adobe afgelopen dagen meer details vrij over haar tekenapp Fresco, die voorheen bekend stond als Project Gemini. De virtuele kwasten gebruiken kunstmatige intelligentie om het gedrag van olie en waterkleuren na te bootsen.

Ook onthulde Adobe een techniek die het mogelijk maakt om te detecteren of een gezicht op een foto gemanipuleerd is. Menselijke Photoshop-experts hadden het slechts in 53 procent van de gevallen juist, met algoritmen is volgens Adobe een score van 99 procent mogelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond