Deel dit artikel
-

Adverteren Google Adsense ook voor specifieke sites

Google lanceert komende week een nieuwe dienst waarbij adverteerders direct kunnen bieden op advertenties op specifieke websites die nu al Google-advertenties tonen. Adverteerders hoeven hiervoor geen gebruik te maken van Adwords.

Alle gebruikers van Adsense kregen eind vorige week op hun gebruikerspagina’s een mededeling over de nieuwe dienst. “Adverteerders kunnen direct vanaf jouw webpagina’s bieden op een advertentie op je site,” zo schrijft Google. Adsense-gebruikers kunnen een link opnemen die leidt naar een speciale pagina bij Google over de zogeheten Onsite Advertiser Sign-up. Op die pagina kunnen adverteerders informatie zien over de desbetreffende website en hoe die site het doet in het Google Adwords-programma.

Voor adverteerders biedt dit de vaak gewenste mogelijkheid om een Adsense-advertentie te plaatsen op specifieke sites. Nu nog bepaalt de software van Google welke advertenties op welke pagina’s worden getoond op basis van bepaalde woorden die in de pagina voorkomen. Adverteerders moesten zich daarvoor aanmelden bij het Adwords-programma. Daarbinnen kunnen ze overigens ook aangeven op welke sites ze wel en niet willen adverteren. De nieuwe optie creëert volgens Google een directere relatie tussen site-maker en adverteerder.

Hoe meer adverteerders elkaar beconcurreren om op een site advertenties te mogen plaatsen, hoe hoger de prijs ervan wordt, aldus Google. Websitebeheerders kunnen de pagina bij Google waar adverteerders zich voor hun sites kunnen aanmelden zelf aanpassen, bijvoorbeeld met een eigen logo. Sitebeheerders die geen ’adverteer op deze pagina’-link op hun site willen hebben moeten zich hiervoor afmelden bij Google. Anders wordt de link standaard getoond bij het blokje Adsense-advertenties.

Advertenties zijn veruit de belangrijkste inkomstenbron van Google. Ongeveer de helft van de inkomsten komt van Google-advertenties op websites van derden.

Deel dit bericht

6 Reacties

Arnoud

Volgens mij moeten sitebeheerders die de "adverteer op deze pagina"-link willen hebben dit juist aanzetten en niet zoals in het artikel staat uitzetten.

Wilbert

Erg bijdehand van Google. Ook op mijn site wordt ineens geniepig reclame gemaakt voor Google's eigen dienst. Onder de tekstadvertentie staat een wervend tekstje ('Adverteren op deze site'). Nog niet kunnen ontdekken hoe ik dat uit kan zetten. Ik heb er niet om gevraagd en vind het bovendien een brug te ver gaan.

J

Arnoud, Google schrijft toch echt zelf dat het opt-out is: "If you'd prefer not to participate in Onsite Advertiser Sign-up, you can opt out before it starts"

Arnoud

@J: je hebt gelijk, meer informatie ook in de Nederlandse help-functie van Adsense:https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=29140&topic=8246@Wilbert: Je kan het bij het tabblad "Mijn Account" uitzetten

Wouter

Dat maakt het alleen niet echt beter. Dan krijg je namelijk nog steeds die irritante 'adverteer op deze site', alleen dan linkt hij dor naar de Adwords-hoofdpagina. Ik vind het vreselijk, past niet bij mijn Adsense integratie.

Wilbert

@Arnoud, @ Wouter Ik heb de dienst uitgezet. Blijkbaar heeft Google enige tijd nodig om dit te verwerken. Sinds vandaag zie ik die irritante link niet meer staan…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond