Deel dit artikel
-

Affilinet neemt Cleafs over

Affiliatenetwerk Affilinet neemt de lokale Nederlandse concurrent Cleafs uit Groningen over. “Onze focus op kwaliteit en de culturen passen bij elkaar”, zegt verkopend directeur Henk Jan Bijmolt.

Bijmolt bevestigt de verkoop van zijn bedrijf tegenover deze uitgave: “De aandelen Cleafs gaan per 1 juli over naar Affilinet”, dat deelt uitmaakt van het Duitse beursgenoteerde bedrijf United Internet. Daar valt bijvoorbeeld ook Sedo onder.

Over de verkoopprijs doet Bijmolt geen uitspraken. Die wordt wellicht nog bekend wanneer de nieuwe eigenaar in de komende weken zijn financiële resultaten over het tweede kwartaal bekend maakt.

De vestiging en mensen van Cleafs blijven ook na de overname in Groningen werken. Affilinet heeft in Nederland al een vestiging, in Amsterdam. Die staat sinds begin deze maand onder leiding van Jessica Haagmans. Zij is eerder bij overnames en integraties betrokken geweest.

Bijmolt over de reden tot verkoop: “Er zijn veel netwerken in Nederland op een kleine markt. Daarom ben ik gaan nadenken over hoe het volume en de technologie verder zou kunnen groeien. Het openen van buitenlandse kantoren bleek geen optie.” De aftastende fase richting mogelijke kopers heeft ongeveer een jaar geduurd. Vorige maand sloeg Affilinet aan en meldde zich en passant nog een tweede partij. Affilinet werd als betere partner gezien.

“We focussen net als zij op kwaliteit en transparantie. Bovendien bedienen we dezelfde branches. Daar zit overlap. Wij hebben anderhalve programmeur, zij dertig. Dat biedt veel kansen. We staan op het punt om de eerste publisher over te zetten naar het systeem van Affilinet. “Wanneer de testen van die overgang (‘upgrade’) goed uitvallen, gaan gestaag de deuren naar de rest van het publishersnetwerk open. Bijmolt denkt dat dat proces na de zomer van start gaat.

De combinatie Cleafs en Affilinet levert het gezamenlijke bedrijf een nummervijfpositie op de Nederlandse markt op, volgens berekeningen van AffiliateBlog. De opgetelde jaaromzet over 2011 zou rond de 5,8 miljoen euro liggen.

Bijmolt blijft bij de organisatie betrokken. Wanneer de migratie is afgerond, een proces dat zeker nog een jaar duurt, hoopt hij zich meer op internationaal terrein te gaan begeven.

BlueMind heeft de Groningers begeleidt in het verkoopproces.

United Internet boekte in het eerste kwartaal van 2012 een omzet van 577 miljoen euro. Dat is zestien procent meer dan het jaar ervoor.

Foto: Bert Kaufmann (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

Leo

Proficiat, ik ben benieuwd.

Wout

Logische zet van beide. Gefeliciteerd

Viola

Gefeliciteerd! Lijkt mij een goede keuze.

Arne Bos en Peter Bosma

Gefeliciteerd Henk Jan en Sebastian! Mooie stap wat natuurlijk past bij een mooi bedrijf!

Mediatrut

Dat is precies wat we nodig hebben in Nederland! Consolidatie affiliate netwerken.

Peter

“Kruimel neemt kruimeltje over” gezamenlijk bezetten ze nu de 5de plek in nl, die 5de plek had affilinet volgens de cijfers in het gelinkte overzicht. Zelf doe ik met beide partijen geen zaken. Affilinet heeft internationaal wel een goede naam, met À-klanten maar heeft gewoon teveel concurrentie van de grote netwerken in nl. Cleafs heeft een ronduit slechte naam, veel kleine niet converterende klanten, belangenvestrengelingen met hun eigen sites travelmap en de hun ticketshop, etc. etc. Die focus van kwaliteit bij Cleafs ontgaat me volledig.
Vraag me af of deze deal de voorgaande MD wellicht de kop heeft gekost.

Jeroen

Gefeliciteerd Cleafs! Als tevreden partner kijken we uit naar de toekomst met Affilinet

Barbara

Gefeliciteerd Cleafs Team & Affilinet! Op naar een gouden toekomst…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond