Deel dit artikel
-

AI-ambities Hilversum Mediapark geblokkeerd door media-industrie

Commerciële mediapartijen uit Hilversum, waaronder de facilitaire bedrijven North East Pennsylvania (NEP) en Euro Media Group (EMG) en zender RTL, hebben een stokje gestoken voor plannen om als media-industrie gezamenlijk te investeren in kunstmatige intelligentie.

In april 2021 kondigde de Hilversumse wethouder Gerard Kuipers (media en economie, D66) aan dat Hilversum fors wil inzetten op het aantrekken van bedrijven en onderwijsinstellingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Met een bedrag tussen de honderd- en tweehonderd miljoen uit het Nationaal Groeifonds, een subsidiepot van de Rijksoverheid voor economische groei, wilde Kuipers de wind vol in de zeilen krijgen. Acht maanden later blijkt dat die aanvraag nooit is ingediend, zo schrijft de Gooi en Eemlander. Bij de meest recente selectieronde van de subsidieaanvragen is geen voorstel voor de mediasector te bekennen.

De dwarsliggers zijn bang hun expertise en concurrentiepositie uit handen te geven. ‘Er is een wapenwedloop aan de gang. Samenwerking op dit vlak is ongelooflijk ingewikkeld,’ zegt CEO Ralf van Vegten van NEP.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond