Deel dit artikel
-

Airbnb steeds grotere concurrent Booking.com

Expedia en ook Airbnb zijn belangrijke concurrenten voor het Nederlandse Booking.com. Dat vertelt Gillian Tans, President & COO, in het jongste nummer van Emerce. ‘Elke boeking die bij Airbnb wordt gedaan, hebben wij simpelweg niet.’

Met Expedia heeft Booking.com vooral te maken in de VS, waar men graag meer voet aan de grond wil krijgen en fors investeren. Maar ook Airbnb komt steeds meer in het vizier van Booking.com. Tans: “Het particuliere verhuursegment betreft inmiddels al een aanzienlijk deel van onze 855.000 properties, waarvan slechts zo’n dertig procent hotels is. Aan ons de taak ervoor te zorgen dat we dit beter onder de aandacht brengen. Maar ook om het gehele proces zo frictieloos mogelijk maken. Van de juiste communicatie tussen eigenaar en klant tot het kunnen openen van een deur met een digitale sleutel of je smartphone. Dat zijn innovaties waar we erg mee bezig zijn.”

Tegelijkertijd probeert Booking.com ook de zakelijke markt aan te boren. Die markt is momenteel al goed voor zo’n twintig procent van de boekingen. “Van het MKB tot corporates die we faciliteren met one-stop-shop-tools, als Booking.com for Business, waar alles samenkomt. Van boekingen, de agenda tot uitgaven aan toe.”

Een soortgelijke dienst biedt Booking.com partners met BookingSuite. “Waar ze onder meer voor een tien procent fee op elke gerealiseerde boeking (zo’n vijf procent minder dan via de reguliere kanalen, red.) een up-to-date website-interface van ons krijgen aangeleverd die door ons gratis wordt onderhouden en geservicet. Het levert hen meer inkomsten op en zorgt voor een klantervaring die aansluit bij onze andere producten.”

Word lid van Emerce voor € 119 per jaar en ontvang een jaar lang Emerce magazine (zowel print als digitaal) inclusief diverse specials waaronder Emerce 100, de 250 pagina’s dikke eGuide en speciaal ledentarief voor meer dan twintig Emerce-events.

12814171_1118029578248273_6301539744234626962_n

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond