Deel dit artikel
-

Airbus levert Uber helikopters

Airbus gaat helikopters leveren voor een niet helemaal nieuwe dienst van Uber: UberChopper.

Want tussen Manhattan en the Hamptons deed Uber in 2013 al een test met UberChopper, in 2014 in Kaapstad, afgelopen jaar tijdens het filmfestival in Cannes en onlangs in Dubai. Kennelijk blijft de helikopter tot de verbeelding spreken en mogelijks zelfs de portemonnee vullen, want tijdens het Sundance Film Festival dat donderdag begint vliegen de UberChoppers weer.

Dit deel van de markt voor luchtvervoer is niet zo zwaar gereguleerd als de taxiwereld en stuit daarom ook om weinig tot geen problemen onder gevestigde spelers. Op het filmfestival volgende maand zorgt Airbus dat er helikopters zijn.

Uber bemiddelt richting de piloten. De vliegprijzen zijn nog niet bekend. De aard van de dienst wel. Een gebruiker opent de app, selecteert UberChopper en geeft zijn locatie. Die wordt telefonisch bevestigd. De vervoersdienst is gedurende een x-aantal uur per dag in de lucht tijdens het festival.

De helidienst op Sundance werd afgelopen weekend bekendgemaakt door Airbusbaas Tom Enders op de eerste dag van de Europese techconferentie DLD.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond