Deel dit artikel
-

Albert Heijn gaat strijd met HelloFresh aan

Albert Heijn komt onder de vlag van Allerhande met een wekelijkse boodschappenbox met daarin alle op maat gemaakte boodschappen voor drie maaltijden. Daarmee gaat het de strijd aan met HelloFresh. Ook worden voortaan alle aanvullende boodschappen gratis bezorgd.

De aankondiging lijkt een klap in het gezicht van HelloFresh, dat het op de Nederlandse markt juist heel erg goed deed. En door voortaan met de box ook aanvullende boodschappen gratis te bezorgen lijkt Albert Heijn een ‘bezorgoorlog’ te ontketenen.

Het lijkt ook een rechtstreeks antwoord op de websuper Picnic die vanaf volgende maand gratis dagelijkse boodschappen wil bezorgen in Amersfoort. De box is er in een 2- en 4-persoonsvariant en kost respectievelijk 35 of 49 euro. Zonder de box bezorgt Albert Heijn overigens niet gratis.

Volgens Rutger Anema, hoofdredacteur van Allerhande, is men al een half jaar bezig met ontwikkeling van de maaltijdbox. ‘Toen speelden we voor het eerst met de gedachte dat de maaltijdbox ook iets voor Albert Heijn zou zijn’, zegt hij tegen De Telegraaf.

Allerhande is het papieren tijdschrift van Albert Heijn met allerlei recepten, die ook als app is te verkrijgen. Iedere maand rollen er circa 2,2 miljoen Allerhande’s uit de drukkerij. Dagelijks raadplegen gemiddeld zo’n 100.000 bezoekers een recept in de online receptendatabase van ruim 14.000 recepten.

De box wordt vooralsnog alleen online aangeboden en niet in de ruim 800 winkels van Albert Heijn in Nederland. Om de box van recepten te voorzien zijn vijf koks continu bezig om recepten te ontwikkelen.

 

Deel dit bericht

13 Reacties

Joris

Ik vermoed niet veel hinder als ze niet ook iets aan de kwaliteit en smaak van de versproducten gaan doen.

Jan

5 koks bezig met het ontwikkelen van recepten? Zo te zien zijn het gewoon weer de standaard groenten in die box.

Jan

Ik vind ook dit weer veel en veel te duur.

Mensen geven echt niet zoveel uit aan maaltijden Albert heijn

J

Zo jammer dat de 1-persoons huishoudens weer vergeten worden, zoals altijd bij Albert Heijn. Daar denkt Hello Fresh dan weer wel aan…

M

Eens met Joris.. kwaliteit versproducten van AH (bezorgservice) laat echt te wensen over. Daar zullen ze echt eerst wat aan moeten doen met dit soort prijzen en concurrenten.

Joop Aapkanaal

Ik zie dat alle Hello Fresh medewerkers al hebben gereageerd.
Het is heel erg goed dat er ook op dit soort markten wat meer concurrentie komt. Hello Fresh is niet zo denderend, dus een paar extra alternatieven zou mooi zijn.

Dennis

Voor Hello Fresh op de markt kwam waren er al betere initiatieven met echt goed eten uit de regio. (De Krat als goed voorbeeld). Jammer dat Hello Fresh met al dat geweld goede initiatieven weg drukt.

Goedkoop rommel eten mooi verpakt om vervolgens te verkopen voor een te hoog bedrag. Ik vind het rechtvaardig dat ze het lastig gaan krijgen.

En de anonieme Hello Fresh medewerkers zijn inderdaad lekker bezig (not)…

Fries

Top dat er wat meer concurrentie bij komt, dat kan alleen maar goed zijn uiteindelijk. Wel jammer dat AH nog niet in mijn regio bezorgd (Drachten, Frl), dat zegt Hello Fresh dan weer wel te doen.

Frank

Als Hello Fresh gebruiker èn regelmatig klant van Albert Hein vind ik de kwaliteit van HF ingrediënten een stuk beter als die van de AH. Zo heb je nooit het waterballet van AH vlees bij HF. Tevens heeft HF regelmatig wat bijzondere ingrediënten die ik bij AH nog nooit gezien heb. Bv obscure groenten, vreemde granen etc.

Jaren geleden al afgehaakt bij de AH bezorgservice / Albert, omdat daar kennelijk de overblijfselen van vorige week geshipped werden.

Wel juich ik concurrentie toe, al vrees ik dat dit zoals altijd bij eten tot een race naar de bottom leidt.

C

concurrentie is altijd goed.
Hellofresh begon goed maar het succes steeg ze naar de bol. Alles werd me de tijd minder bij HF.

Kwaliteit, biologisch, flexibiliteit en lekkere goede recepten zijn juist de ingrediënten voor een foodbox. De Marley Spoon box hebben we nu en als ze daarmee kunnen concurreren, zal ik een allerhande box proberen.

Sandra

Geef mij maar de lekkerste biologische groenten uit mijn eigen moestuin. Of van lokale tuinders/biologische winkels. En mocht ik een idee nodig hebben voor het eten, dan zoek ik zelf een recept met de ingrediënten die ik heb of waar ik trek in heb. 🙂 Dus een ‘box’ is niet aan mij besteedt…..

Désirée van Oostveen

Sinds n paar weken n zeer gelukkige gebruikster van de Hellofresh box. Uitermate verassende recepten met vaak ingrediënten die ik niet zo snel tegenkom in de supermarkt, wellicht wel te vinden in de speciaalzaak, doch dan stuk duurder.
En niet idereen beschikt over n moestuin of heeft daar de tijd voor 😉
Ik vind koken weer leuk door Hellofresh en als er al iets niet goed is in de box dan is er een uitstekende servicedesk wat ze alles geheel naar wens oplossen.
En wanneer de AH box idd z’n inspiratie haalt uit de Allerhande dan vrees ik dat ik afhaak, niet vaak n lekker recept gezien daar (taarten uitgezonderd)
Maar concurrentie altijd goed MITS het idd niet ten koste gaat van de kwaliteit, maar daar ben je zelf bij en bij Hellofresh zit je nergens aan vast, dus box is zó opgezegd, maar… Ga zo door Hellofresh. Ik ben er blij mee en vind koken weer leuk! Verheug me al op de box van aankomende week 😉

Kelly

Hellofresh heeft een betere formule in de zin van verrassende recepten, ingrediënten van lokale boeren, biologisch en bijna altijd volkoren oid ipv witmeelproducten. Alleen de service is mateloos slecht als je niet elke week een box wilt ontvangen. Ook is het laatste recept nooit tot het einde van de week houdbaar en zal je de 3 maaltijden dus zsm moeten maken (wat niet altijd lukt als je beiden veel werkt en vaak laat of niet thuis bent).
Bij AH vraag ik me af welke ingrediënten/recepten je krijgt en hoe ‘vers’ en ‘gezond’ deze boxen zullen worden. Overigens denk ik dat €35,- voor 3 maaltijden (a 2 pers.) een prima prijs is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond