Deel dit artikel
-

‘Alibaba investeert 200 miljoen dollar in Snapchat’

Snapchat krijgt een investering van 200 miljoen dollar van de Chinese internetgigant Alibaba tegen een waardering van 15 miljard dollar. Dat meldt Bloomberg. Het bedrag staat los van de 500 miljoen die Snapchat vorige maand zou hebben willen ophalen.

Dat het in Los Angeles gevestigde bedrijf met Alibaba praat is al veel langer bekend. In 2013 weigerde Snapchat een bod van 3 miljard dollar van Facebook, waardoor de interesse voor de mobiele app alleen maar verder toenam. Vorig jaar werd 20 miljoen dollar opgehaald bij investeerder Kleiner Perkins Caufield & Byers.

De financieringsronde van 500 miljoen dollar zou vorige maand niet zijn gelukt. In dat geval zou Snapchat zo’n 19 miljard dollar waard zijn geweest.

Snapchat, ooit begonnen al fotoapp, trekt vooral tieners die elkaar foto’s, video’s en tekst sturen die na enkele seconden verdwijnen. Volgens comScore is Snapchat de derde sociale media-app voor de groep in de leeftijd 18 tot 34 jaar.

Er wordt echter nog nauwelijks geld verdiend. Dat moet straks onder meer gebeuren met live sport. Daaromheen wil Snapchat advertenties verkopen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond