Deel dit artikel
-

Na Snapchat zoekt ook Pinterest 500 miljoen dollar

De geldhonger van internetbedrijven lijkt niet te stillen: nadat eerder deze week geruchten opdoken dat Snapchat 500 miljoen dollar aan kapitaal zoekt tegen een waardering van 19 miljard dollar, lijkt ook Pinterest te onderhandelen over een financiering van 500 miljoen dollar, zij het tegen een lagere waardering van 11 miljard.

Pinterest heeft tot op heden al 1,2 miljard dollar opgehaald. De laatste financieringsronde dateert van mei 2014, toen 200 miljoen werd geregeld.

Het bedrijf heeft nog amper serieuze inkomsten, ondanks 70 miljoen gebruikers. Binnenkort wordt een koopknop gelanceerd. Ook verwijdert Pinterest in hoog tempo links naar affiliatenetwerken als het daar zelf niets aan kan verdienen.

Eerder deze week werd bekend dat Snapchat investeerders zoekt voor een financiering van 500 miljoen dollar. De waardering van 19 miljard zou de hoogste zijn voor een internetbedrijf na Uber (40 miljard) en de Chinese mobieltjesmaker Xiaomi (45 miljard). Mogelijk wil Snapchat het geld gebruiken voor overnames. Er gaan geruchten dat CEO Evan Spiegel Big Machine wil kopen, de muziekmaatschappij van Taylor Swift.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond