Deel dit artikel
-

Amazon bezorgt in huis met Amazon Key

Amazon Key is de naam van de nieuwe dienst van de Amerikaanse retailer om met behulp van een slimme deurbel bij afwezigheid van de bewoner eenmalig pakketjes bij klanten binnen te zetten.

De dienst maakt gebruik van de Cloud Cam die via het Zigbee protocol communiceert met het slimme slot. Bezorgers moeten eerst een barcode scannen, waarna de deur eenmalig wordt geopend. De camera maakt daarvan opnamen, zodat de bewoner de bezorging ook kan controleren. De bezorger moet de deur uiteraard ook weer achter zich dichttrekken.

Het hele pakket, inclusief camera en gratis installatie, kost in de VS 250 dollar. Volgens Amazon zijn er geen beperkingen, al kunnen erg grote bestellingen niet op deze wijze worden aangeboden.

De dienst is voorlopig in 37 Amerikaanse steden beschikbaar. Amazon Logistics verzorgt de bezorging. Voorlopig durft Amazon deze dienst niet uit te besteden.

Het is niet bekend of Amazon de dienst heeft uitgetest. Amazons Peter Larsen benadrukt dat ‘dit geen experiment is’. Of consumenten bezorgers echt vertrouwen zal dus nog moeten blijken.

Vanavond publiceert Amazon de cijfers over het derde kwartaal.

Dit bericht is 147 keer gedeeld

1 Reactie

Lars

Eindelijk een echte oplossing voor het probleem van bezorging als je er niet bent. Heel leuk al die ‘net niet oplossingen’ zoals het laten bezorgen in de kofferbak van je auto, maar dit lost het echte probleem op!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond