Deel dit artikel
-

Amazon blijft investeren in fysieke winkels, omzet naar 4,3 miljard dollar

Amazon heeft inmiddels ruim 600 fysieke winkels in de VS, merendeels van Whole Foods, maar ook steeds meer winkels onder eigen naam.

Deze winkels zorgen ook voor steeds meer omzet, zeker 4,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal, al gaat de groei nog altijd niet bijster hard, zo’n 1 procent per jaar.

Amazon heeft vorige week opnieuw boekenzaken geopend in de VS. Dit keer in Nashville en Boston. Ook Dallas krijgt een boekwinkel.

Amazon opende zijn eerste boekenwinkel in 2015 in een winkelcentrum in Seattle. Sindsdien is het aantal tot 19 gegroeid. In 2018 introduceerde Amazon het concept van Amazon 4-star, oftewel winkels waar alles waarderingen heeft van vier sterren of meer. De eerste winkel kwam in New York, nu zijn er ook 4-star vestigingen in Denver en Berkeley.

Vorig jaar leek het er even op dat Amazon zijn ambities aan het terugschroeven was toen plannen om winkels te openen in Georgia, Colorado en Idaho werden opgeschort. Bij die gelegenheid hield Amazon echter vol Amazon Books toch verder uit te willen bouwen.

Behalve boekwinkels opent Amazon ook steeds meer kassaloze Amazon Go supermarkten. Na Manhattan (300 Park Avenue) volgen vestigingen in San Francisco, Chicago en Seattle. Amazon testte Amazon Go als eerste in zijn ‘moederstad’ Seattle, en daar komen nog eens twee winkels bij, in de Merch Mart en Prudential Plaza.

Foto Amazon

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond