Amazon breidt aantal afhaalpunten in Benelux uit

Amazon gaat het aantal afhaalpunten in België, Nederland en Luxemburg met meer dan 1500 nieuwe locaties uitbreiden. Het totaal komt daarmee op 2300.

Amazon werkt hiervoor samen met DPD Pickup. Het partnerschap tussen Amazon en DPD beslaat 750 winkels in Nederland, 725 in België en 25 in Luxemburg. In totaal heeft Amazon hiermee de omvang van zijn afhaalpuntennetwerk in de Benelux bijna verdrievoudigd.

Amazon-klanten kunnen bij het plaatsen van hun bestelling een afhaalpunt kiezen en met een identiteitskaart naar de gekozen winkel gaan om hun pakket op te halen. Dit nieuwe afhaalnetwerk van Amazon is beschikbaar op amazon.fr voor België, amazon.de voor Luxemburg en in Nederland op amazon.nl, en geldt voor de standaardlevering (2 – 3 dagen) voor klanten.

De afhaalpunten van DPD (die variëren van krantenwinkels tot supermarkten) zijn meestal open tussen 8.30 en 18.30 uur. Ze zijn bijna allemaal ook open op zaterdag en 20 procent ervan ook op zondag.

De uitbreiding voor Nederland is het meest opvallend, aangezien Amazon hier alleen (digitale) boeken levert. Of dit duidt op een eventuele uitbreiding van het aanbod is niet duidelijk. Het enige dat Amazon nu zou kunnen leveren zijn Kindle eReaders. Of er vanuit Nederland veel wordt besteld in Duitsland is niet bekend.

Eerder deze maand werd bekend dat Amazon zijn premium lidmaatschap uitbreidt naar België. Klanten kunnen voor 49 euro per jaar gratis bestellingen laten bezorgen en krijgen een half uur sneller toegang tot aanbiedingen.

Anders dan in Duitsland, Frankrijk of Nederland (alleen boeken) kent België nog geen Amazon-website.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug