Deel dit artikel
-

Amazon test bezorgdrones in Nederland

Amazon test zijn bezorgdrones behalve in Canada en Engeland ook in Nederland. Dat heeft Amazon CEO Jeff Bezos deze week verteld op een evenement van The Washington Post, waarvan hij de eigenaar is.

Hoewel de regels zijn versoepeld, is het nog steeds lastig om vrijelijk te experimenteren met bezorgdrones op Amerikaans grondgebied. Per experiment is toestemming vereist van de Federal Aviation Administration (FAA) en de mogelijkheden zijn beperkt. Organisaties als de Small UAV Coalition hebben aangedrongen op verdere versoepeling, maar daarin is nog weinig verandering gekomen.

Waar in Nederland wordt getest, is niet duidelijk. Amazon heeft kantoren in Eindhoven en Den Haag, maar die houden zich met heel andere activiteiten bezig (cloud en beeldschermen).

Amazon presenteerde als eerste online retailer plannen voor bezorgdrones, al voegde men er wel meteen aan toe dat het nog wel eens vijf jaar kon duren voordat die realiteit worden. Vorig jaar ontwikkelde het bedrijf al wel een nieuwe luchtruimindeling, waardoor bezorgdrones veilig zouden kunnen vliegen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

5 Reacties

Willem

Als je een drone op je hoofd krijgt ben je dood. Dat schijnt veel mensen te ontgaan.
Ik denk dat als ze al zouden gaan vliegen ze gehackt worden of neergeschoten als een overvliegende gans. Nieuw jachtterrein voor pakketjes dieven😀

piet

Ben benieuwd, doch zeeeeer skeptisch.

Jordy

Een vliegtuig ook Willem.

Bianca

Hoe hoog vliegen die dingen? Ik wil ze niet boven mijn huis of tuin. Daar wil ik mijn privacy en ik weet niet of er een camera aanhangt of niet. Die krengen maken bovendien een heel irritant geluid. Als een buurjongen zo’n ding boven mijn tuin laat vliegen krijg ik al de neiging te schieten. Laat staan als allerlei commerciële partijen met drones gaan bezorgen. Dan wordt neerschieten nog interessant ook, ik ben benieuwd naar de vangst.

Terwijl ik dit type, zie ik ook hoeveel agressie drones in mij opwekken. Herkenbaar of een beetje raar?

Danny Peters

Moesten we ook niet wennen aan de TV, het internet, de mobiele telefoon en Facebook? Alle reacties hier zijn zo kortzichtig en te voorspellen. De argumenten zijn hetzelfde als toen internet kwam: geen persoonlijk contact meer, winkels gaan echt niet verdwijnen, onveilig, iedereen kan alles over je te weten komen, waar is de privacy? Dit gaat met deze ontwikkeling ook gebeuren. Maar wees gerust allemaal, als we door die fase heen zijn, kan niemand meer zonder en vergeten we alle zinloze argumenten die jullie nu allemaal inbrengen. Ik zeg: drones, robots en zelf rijdende auto’s, welkom!!!! Een kwestie van tijd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond