Deel dit artikel
-

Amazon brengt Chromecast-concurrent naar Duitsland

Amazon brengt zijn Fire TV Stick, een kloon van Google Chromecast, nu ook in Duitsland op de markt. Het bedrijf sluit niet uit dat het voor de Europese markt eigen mediaproducties gaat maken.

Voor veertig euro kan een deel van de klanten van Amazon in Duitsland vanaf volgende maand internetvideo in HD gaan streamen op de televisie. Ze krijgen niet enkel toegang tot Amazon Instant Video, maar ook concurrerende diensten als Maxdome en Netflix.

Amazon presenteerde de Fire TV Stick deze week aan de Duitse markt. Vanaf half volgende maand wordt hij uitgeleverd. Duitsland is de tweede Europese markt waar de HDMI-dongle wordt uitgebracht.

Duitsland en Engeland zijn Amazons enige twee echt grote markten in Europa.

In Nederland is Amazon Instant Video niet beschikbaar en ook de abonneedienst Prime kennen we hier niet. Dat is een dienst waarmee klanten de bezorgkosten voor een jaar afkopen en de belofte krijgen dat orders zo snel mogelijk worden aangeboden. In Nederland verkoopt het bedrijf enkel digitale boeken en bijbehorende hardware.

De Fire TV Stick in Engeland biedt toegang breed streamingpakket, waar ook de BBC en Sky in zijn opgenomen.

Het HDMI-stokje is een promotiemiddel voor Prime.

Een Amerikaanse demonstratie van Fire TV Stick versus Chromecast:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: niki lynn (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Heimen Stoffels

Ik heb vorig jaar een trial van Prime gedaan en ik kon het abonnement daarna verlengen. Oftewel: Prime kennen we dus wel in Nederland. Niet voor Amazon.nl, maar wel voor Amazon.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond