Deel dit artikel
-

Amazon en Facebook houden rekening met vergeldingen

Amazon en Facebook hebben hun personeel gewaarschuwd voor mogelijke bedreigingen na de maatregelen die deze bedrijven tegen Donald Trump en de conservatieve ‘free speech’ app Parler hebben genomen.

Cloudplatform AWS trok zondagnacht de stekker uit het Parler platform. Facebook besloot tot een boycot van Donald Trump tot aan de inauguratie van Joe Biden.

Werknemers van Amazon Web Services (AWS) is geadviseerd om waakzaam te zijn. Ook moeten zij letten op ‘ongewone activiteiten’ met betrekking tot datacenters van het bedrijf.

Programmeurs mogen ook geen wijzigingen in bestaande diensten aanbrengen uit vrees voor een ‘inside job’. Alle veranderingen moeten vooraf worden goedgekeurd.

Facebook-medewerkers hebben het advies gekregen om geen bedrijfskleding in het openbaar te dragen.

Google dochter YouTube heeft Donald Trump inmiddels ook een verbod opgelegd. De scheidend president kan minimaal een week lang geen nieuwe video’s op zijn YouTube-kanaal plaatsen. YouTube haalde een video offline waarin volgens de dienst werd opgeroepen tot geweld.

De Amerikaanse Federale inlichtingendienst FBI heeft inmiddels 160 dossiers geopend in het onderzoek naar de bestorming van het Capitool. De Amerikaanse waarnemend hoofdaanklager Michael Sherwin vertelde dinsdag dat zeventig mensen zijn aangeklaagd.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond