Deel dit artikel
-

Slechts één demonstrant op anti-Twitter protest

Slechts één demonstrant is maandag komen opdagen op het anti-Twitter protest in San Francisco dat via sociale media was aangekondigd. De politie had het overigens verlaten hoofdkantoor gebarricadeerd met hekken en er was extra bewaking ingehuurd.

Aanhangers van Trump hadden aangekondigd dat ze maandag massaal zouden protesteren voor het hoofdkwartier van Twitter in San Francisco na het Twitter verbod van Donald Trump. Mogelijk vanwege de reeds aangekondigde politiebewaking en de vele arrestaties na de bestorming van het Capitool bleven ze weg.

Een fotoreportage bij The Verge toont de immense leegte rond het gebouw. Naast één pro-Trump demonstrant waren er twee tegendemonstranten.

Desondanks is er een fikse discussie ontstaan over de macht van Amerikaanse techbedrijven die feitelijk het politieke discours kunnen bepalen.

Twitter-aandelen kelderden maandag ‘als een malle’ na het onvrijwillige Twitter-vertrek van Trump.

Techbedrijven hebben maandag nieuwe maatregelen genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen in het Capitool. Amazon heeft alle producten die gerelateerd zijn aan de extremistische pro-Trump beweging QAnon verwijderd. Twitter heeft sinds de bestorming van het Capitool 70.000 aan QAnon gerelateerde accounts opgeruimd. Facebook verwijdert alle berichten met de woorden ‘stop the steal’ op zijn platform.

Facebook en Google hebben bekend gemaakt dat ze politieke donaties aan onder meer zogenoemde political action committees (PACs) bevriezen.

Salesforce heeft maatregelen genomen tegen het Republication National Committee (RNC), dat ExactTarget gebruikt om campagne emails te versturen. Het campagneteam mag geen mails meer versturen met kreten als ‘step up RIGHT NOW’ en ‘defend the integrity of this Election’.

De Amerikaanse veiligheidsdiensten waarschuwen dat er bij de parlementsgebouwen van alle vijftig staten gewapende protesten gepland staan in de aanloop naar de inauguratie van Biden. Airbnb let goed op dat in Washington DC geen kamers worden verhuurd aan neo Nazi’s en witte suprematisten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond