Deel dit artikel
-

Amazon gaat in Duitsland pakketjes in de achterbak bezorgen

Amazon start een nieuwe bezorgdienst in Duitsland. Pakketjes kunnen desgewenst in de achterbak van auto’s worden achtergelaten. Zolang het maar een Audi is.

Het experiment, dat Amazon samen met DHL heeft opgezet, begint volgend maand voor abonnees van Prime. Met Prime betalen Amazon klanten een vast bedrag per jaar (49 euro) voor onbeperkt bezorgen.

Vooralsnog is het niet mogelijk om zich op te geven voor het experiment. Bovendien beperkt de proef zich tot München. Maar Amazon laat weten dat de dienst uiteindelijk in heel Duitsland wordt uitgerold.

Vorig jaar lekte uit dat DHL ook met Volvo in gesprek was over het afleveren van pakketjes. Volvo introduceerde al eerder het Volvo On Call programma. Dat is een app waarmee gebruikers bijvoorbeeld de deuren van hun auto op afstand kunnen openen en sluiten. Deze dienst is beschikbaar in 20 landen.

Het idee van kofferbakbezorgingen is overigens allerminst nieuw. Een Belgische startup met de veelzeggende naam Cardrops levert al langer bestellingen in de kofferbak van de auto. Om bestelde artikelen daarin te deponeren, moet een speciaal (klein) toestel in de wagen worden geplaatst waarmee de kofferbak kan worden geopend.

Deel dit bericht

1 Reactie

marco

Mooie win-win situatie. Consumenten hoeven niet meer thuis te wachten en vervoerders hoeven niet meer meerdere malen naar zelfde consument terug te gaan als deze niet thuis is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond