Deel dit artikel
-

Amazon Kindle komt naar Europa

Boekhandel Amazon.com staat op het punt om zijn ereader Kindle op de Duitse markt uit te brengen. De concurrentie daar zwelt aan en Amazon wil de boot niet missen.

De Duitse uitgave Spiegel meldt op basis van gesprekken met meerdere uitgevers dat Amazon zijn ereader naar Europa brengt. Meer specifiek is de winkel van plan om een Duitse versie van de boekenlezer te publiceren. Momenteel spreekt het bedrijf met uitgevers over digitalisering en prijsstelling van ebooks.

De Kindle wordt momenteel enkel verkocht vanuit de Amerikaanse winkel van Amazon. In de loop van 2011 moet hij ook vanuit Duitsland leverbaar zijn, inclusief Duitse ingebakken downloadwinkel. De prijs ligt vermoedelijk rond de 140 euro. Daarmee kan Amazon de directe concurrentie aan met het nieuwe Europese branche-initiatief Oyo.

De Oyo is een ebook reader die in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Polen op de markt komt. In Nederland is het boekhandel Selexyz die het apparaat gebruikt om digitaal lezen toegankelijker te maken, zoals in technische als financiële termen. De Oyo kost in Nederland 150 euro, in Duitsland een tientje minder.

Bol.com laat in Nederland zien dat de markt voor ereaders rap ontluikt. De webwinkel geeft rond de komende feestdagen namelijk een eigen ereader weg aan iedereen die een bepaalde digitale boekenbundel aanschaft.

Algemeen wordt aangenomen dat niet de specialistische boekenlezers de markt uiteindelijk zullen domineren, maar computers met de tabletvorm zoals Apples iPad of Samsungs Galaxy Tab.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jelmer de Jong

De Amazon Kindle is al beschikbaar in Europa, zo maak ikzelf al enige maanden gebruik van de Kindle, in Nederland, zonder problemen en met WiFi en 3G. Ook heb ik de Kindle hier besteld (en dus ook laten afleveren en activeren). Zie http://www.amazon.com/gp/product/B003DZ1Y7M voor de International Kindle welke gewoon in Europa leverbaar is.

Hans

De "gratis" ereader van bol.com hoort door het ontbreken van een e-ink scherm eigenlijk niet in dit lijstje thuis.

Rudy Blok

Ook ik heb een amazonkindle met 3G aangeschaft, omdat ik iemand in Spanje het apparaat zag gebruiken. Opgestuurd naar Nederland kom ik maar niet op internet, wel zijn bestellingen van ebooks via de amazon winkel mogelijk.
Hoe kom ik op internet via 3G.
Alvast bedankt als u mij kunt helpen.

Rudy Blok

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond