Deel dit artikel
-

‘Amazon loopt 72,4 miljoen dollar mis door uitval Prime Day’

Amazon is mogelijk 72,4 miljoen dollar misgelopen tijdens Prime Day. Bij de start op maandag haperde de website, waardoor geen bestellingen konden worden geplaatst.

Zeker 63 minuten was de site niet goed bereikbaar, overigens ook buiten de VS.

De 72,4 miljoen dollar is een ruwe schatting, en afgeleid van de 2,5 miljard aan omzet die Amazon gedurende 36 uur in de VS zou hebben gerealiseerd. De start van de verkoop is echter essentieel voor de retailer. Coresight Research schat dat Amazon minstens 3,4 miljard dollar omzet heeft gedraaid.

Ondanks de tegenslagen meldt Amazon dat Prime Day ‘groter was dan ooit’, overigens zonder omzetcijfers te geven. Ook nu weer werden ‘miljoenen’ Amazon apparaten aangeschaft, zoals de Fire TV Stick, Echo Dot en de Fire 7 tablet.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart

De app werkte prima. In de handleiding, die Amazon voor deze dag had opgesteld, stond ook dat je het beste de app kon installeren. Kreeg keurig meldingen, als een product wat ik had geselecteerd, in de aanbieding ging.
Hoge kortingen op vooral duurdere producten zoals HUE en NEST. Een Philips Baardtrimmer scheelde maar paar Euro, omdat de NL webshops al scherpere prijzen hadden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond