Deel dit artikel
-

‘10.000 ontslagen bij Amazon’

Amazon zou van plan zijn om zo’n 10.000 werknemers te ontslaan. Het ontslag begint al gelijk deze week, meldt de New York Times.

Amazon verdubbelde zijn personeelsbestand in de afgelopen twee jaar, onder meer als gevolg van de coronapandemie, toen steeds meer mensen online gingen bestellen. Met inflatie kamp Amazon nu met de laagste tempo in twee decennia. De timing is opmerkelijk. Amazon gaat de drukste maanden van het jaar tegemoet.

De ontslagen, hoewel niet officieel bevestigd, lijken de grootste bezuinigingen in de geschiedenis van het e-commercebedrijf te worden. Het zou gaan om 3 procent van het personeelsbestand.

De banenreducties zullen in elk geval gericht zijn op de apparatenorganisatie van Amazon, waaronder Alexa, de digitale assistent van het bedrijf van eigen bodem. Het bedrijf maakt al jaren dongels voor televisies, e-book leesapparaten (Kindles), tablets en slimme luidsprekers. Wat als eerste gaat is nog niet duidelijk. De Kindles en slimme luidsprekers zullen vermoedelijk wel blijven, omdat het bedrijf er redelijk wat van verkoopt.

Amazon is niet het eerste bedrijf dat ontslagen aankondigt in de techwereld. Lyft, Stripe, Snapchat hebben de afgelopen maanden allemaal werknemers ontslagen. Twitter halveerde ook zijn aantal werknemers en ook Meta kondigde massa ontslagen aan.

Ook Meta stopt met hardware, waaronder de Meta Portal, die snelle toegang gaf tot videobeldiensten, Amazon Alexa digitale assistent, een slimme camera en meer.

In juni was al besloten om het product, dat in Nederland nooit verkrijgbaar is geweest, te herpositioneren als bedrijfshardware, maar volgens Reuters worden de Smart Display activiteiten volledig stopgezet. Ook de ontwikkeling van een eigen smart watch wordt beëindigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond