Deel dit artikel
-

Omzetgroei Amazon valt mee, toch ook fors verlies

Amazon presenteerde zojuist wisselende kwartaalcijfers, waarbij de netto-omzet in het tweede kwartaal nog wel steeg met 7 procent tot 121,2 miljard dollar, maar het bedrijfsresultaat daalde naar 3,3 miljard dollar, vergeleken met 7,7 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2021.
Onder de streep was er zelfs een nettoverlies van 2 miljard dollar tegen een winst van 7,8 miljard dollar een jaar eerder.

Amazon geeft de schuld aan de aanhoudende inflatoire druk op brandstof-, energie- en transportkosten, maat het bedrijf benadrukt ook dat vooruitgang wordt geboekt met de meer beheersbare kosten  Het verlies is mede veroorzaakt door het belang in Rivian Automotive.

Toch veerde het aandeel Amazon op omdat de omzet hoger uitviel dan verwacht en de retailer positief is over het huidige kwartaal.

De omzet uit het cloudsegment stelt vrijwel nooit teleur, en dat was dit kwartaal niet anders: Amazon Web Services genereerde 19,74 miljard dollar aan inkomsten in de periode, een forse stijging.

Amazon verwacht in het derde kwartaal een omzet van tussen de 125 miljard en 130 miljard dollar, wat neerkomt op een groei van 13 tot 17 procent. Analisten rekenden op een omzet van 126,4 miljard dollar.

Amazon rapporteerde de afgelopen twee jaar in veel kwartalen een robuuste groei, omdat klanten tijdens de pandemie meer online bestelden. Maar de omzetgroei van het bedrijf vertraagt onder invloed van de hoge inflatie.

Niet toevallig kondigde het bedrijf deze week prijsverhogingen aan voor zijn Prime abonnement in de meeste Europese landen. Alleen Nederland lijkt de dans te ontspringen.

Vanaf vandaag kunnen verkopers zich registreren op het platform om hun producten te verkopen via de Belgische markt of hun verkoopactiviteiten uitbreiden naar België.

Belgische klanten winkelen al jaren bij Amazon.fr, Amazon.nl en Amazon.de. Nu zal Amazon.com.be de variant worden voor Belgische klanten. Country Manager wordt Eva Faict.

Een exacte datum voor de lancering is nog niet gecommuniceerd.

Foto Shutterstock

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond