Deel dit artikel
-

Amazon start print-on-demand in Europa

Amazon is een print-on-demand dienst begonnen in Europa. Via zijn sites in Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk kunnen auteurs gratis boeken distribueren.

Bij print-on-demand wordt alleen bij bestelling gedrukt. De auteur of distributeur loopt dan niet het risico om met onverkochte voorraden te blijven zitten.

De opbrengsten per gekocht boek worden bij Amazon gedeeld, waarbij auteurs kunnen worden uitbetaald in dollars, Britse ponden of euro’s. Amazon houdt dertig procent in. Het bedrijf belooft dat de boeken al op de dag van bestelling gedrukt worden.

Voor de distributie heeft Amazon al on 2005 het bedrijf CreateSpace overgenomen. Er zijn tools beschikbaar om Word- en PDF-documenten geschikt te maken voor publicatie en een prijscalculator voor het berekenen van een prijs. Ook kan met de Cover Creator een omslag worden ontworpen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Erik-Jan Bulthuis

Nederlandse webwinkels kunnen dit al een tijd aanbieden via Centraal Boekhuis. Bij CB heb je ook 24-uurslevering op POD boeken. Maar deze centrale rol van 1 distributeur kom je in de genoemde landen minder tegen, dus het is interessant dat Amazon POD in die landen naar zichzelf toetrekt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond