Deel dit artikel
-

Amazon start verkoop e-books

Amazon.com is deze week begonnen met de verkoop van electronische boeken, de zogenoemde e-books . Deze zullen als gevolg van een overeenkomst met Microsoft alleen in het Microsoft Reader formaat worden aangeboden.

Amazon heeft ruim 28 miljoen papieren boeken in het aanbod, en daar komen in eerste instantie zo'n duizend titels van electronische boeken bij, allen in het Microsoft Reader formaat. Woordvoerders van Amazon zeggen dat de verwachting is dat het aanbod aan zogenoemde e-books snel zal toenemen.

Ongeveer 30 e-books zijn gratis verkrijgbaar op de Amazon site. Sommige van de niet-gratis titels zijn exclusief bij Amazon verkrijgbaar, waaronder een boek van auteur M.J. Rose , dat pas in december in druk verschijnt. Ook het in delen verschijnende boek The Plant van horror-auteur Stephen King is in het e-book aanbod opgenomen. De electronische boeken kunnen vooralsnog alleen op pc's of notebooks gelezen worden.

In augustus maakten Amazon en Microsoft bekend dat deze laatste een aangepaste versie van de Microsoft Reader software zou maken ten behoeve van Amazon. Deze software is gratis verkrijgbaar op zowel de sites van Amazon als Microsoft. Als gevolg van de overeenkomst krijgt Microsoft een percentage van de opbrengst van elk e-book dat via Amazon wordt verkocht. Daarnaast moeten uitgevers die van de e-book technologie gebruik willen maken ook aan Microsoft betalen.

Amazon is niet de eerste online boekverkoper die e-books aanbiedt. Concurrent Barnes & Noble biedt e-books aan in het Rocket e-book en Glassbook formaat aan, naast het Microsoft Reader formaat. Rocket e-books zijn palmtops die uitsluitend dienen om electronische boeken te lezen, en komen daarmee wat uiterlijk en leesgemak betreft het dichtst in de buurt van de 'ouderwetse' papieren boeken. Het Glassbook formaat is vergelijkbaar met Microsoft Reader: het is ook alleen geschikt voor pc's of notebooks, en het is ook gratis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond