Deel dit artikel
-

Amazon test Netflix voor boeken

Amazon wil een nieuwe dienst Kindle Unlimited lanceren, een soort Netflix voor boeken, waarbij gebruikers voor 9,99 dollar per maand ongelimiteerd elektronische boeken kunnen lezen. Intern wordt de dienst al getest, zo ontdekte de site GigaOm.

De catalogus, die woensdag heel even zichtbaar was, zou ruim 600.000 titels en duizenden audioboeken bevatten. Niettemin kan maar een boek per maand worden gelezen en dat moet met behulp van Amazons eigen Kindle-app, die overigens op Android en iOS kan worden geïnstalleerd.

Met de Kindle Unlimited wordt Amazon een concurrent van Oyster en Scribd, die al soortgelijke diensten hebben tegen nagenoeg dezelfde prijzen.

Grote uitgevers lijken (nog) niet mee te doen, hoewel Simon & Schuster and HarperCollins al wel leveren aan Scribd en Oyster. Amazon heeft een conflict met enkele uitgevers over de prijs van elektronische boeken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rikky van Boekenwolk

Zelf testen hoe ‘Netflix voor boeken’ werkt? Ik zou zeggen: pak je tablet en neem eens een kijkje op Boekenwolk! Boekenwolk is een online kinderbieb met een ruime selectie kindertitels. Met een abonnement kun je onbeperkt lezen. Boekenwolk is nu een jaartje online en het boekenaanbod groeit gestaag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond